Šivanje

Iberštep - tečaj šivanja drugi stupanj

Korak ispred

blog details

30.09.2021.

12608 pregleda

0 komentara

Iako odjeća nikad nije bila dostupnija nego danas i iako nikad nije bila jeftinija, smatramo da je održavanje naše odjeće obaveza prema održivom razvoju i opstojnoj budućnosti. Gomilanje tekstila na tržištu, snižava cijenu ali i drastično povećava količine otpada.

Naša preporuka je, unatoč niskim cijenama, kupovati što manje odjeće. Ne na uštrb stila i komfora. Nagovaramo Vas da date još pokoju šansu starim poderanim trapericama ili rasparanom kaputu. Želimo Vas naučiti kako koristiti staru mašinu (ili onu koja Vas gleda iz izloga dućana) koja spava u nekom kutu i čeka svojih pet minuta. Upravo toliko vam je ponekad dovoljno da neupotrebljivo pretvorite u „kao novo“.

Zvuk šivaće mašine daje toplinu domu, a osjećaj da ste sami stvorili ili uredili ono što nosite je neponovljiv. Sigurno to već i sami znate i jedva čekate prištepati prve šavove. Ako tražite poticaj, nađite ga na tečaju šivanja „Iberštep“.

Ako ste već dovoljno vješti u krpanju, skraćivanju, hendlanju, ibervendlanju i sličnim trikovima, onda za vas čuvamo mjesto na naprednom tečaju. „Reuse“ je tema na koju ćete se zabavljati. Od hlača torba, od kaputa kapa, od čarapa sako (dobro to baš ne može, ali sve ostalo može)…  Kako od dvije košulje napraviti dvije košulje – ali potpuno drugačije. I još puno praktičnog znanja, ideja i inspiracije čeka vas u Voćarskoj na broju 8.

blog-img4

Tko kroji i stoji iza tečaja

Tečajeve je osmislila i vodi ih Marija Kos – majstorica od zanata. Nije poznato da li pjeva u skladu sa svojim prezimenom ali je sigurno da joj mašina zvuči kao violina.

Upisi na tečaj su stalno otvoreni a grupe kreću s radom slijedom kako se popunjavaju.

Grupe se formiraju prema predznanju polaznica i polaznika i njihovoj vremenskoj raspoloživosti.

10 tečajnih sati raspoređuje se u 5 dana u blokovima po 2 sata. U pravilu u večernjim satima od 17 do 21. Brojno stanje grupa je do 8 osoba. Za sve polaznike osigurane su mašine i osnovni materijal, a od polaznika se očekuje da svako sa sobom ponese: škare, krojački metar, kredu i igle za ručno šivanje. Bez tog alata nema zanata.

Krojački tečaj Iberštep, Voćarska 8, u prostorima Planet Zemlja. 1000 kn je cijena tečaja. Plaćanje na ž.r.

 

blog
Cijena tečaja
1000 eur
blog
Trajanje tečaja
10 sati
blog
Broj polaznika
8
blog
Rok za prijavu
28.11.2021.

Za komentiranje trebate biti prijavljeni. Prijavite se ili se registrirajte kao novi član.

Molimo Vas da ne šaljete neprimjerene komentare.

Ovaj tekst još nije komentiran. Budi prvi.

Prijavi se na radionicu

.